FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail
TATA, AZI SI INTOTDEAUNA ITI MULTUMESC !
“…orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus…”
Iacov 1: 17
Generozitatea si consecventa cu care Dumnezeu ne binecuvinteaza in fiecare zi, determina in noi o obligatie. Aceasta o stim cu totii, nu este ceva despre care auzim pentru prima data. Ideea este ca atunci cand primesti ceva sa faci cel mai minim si cel mai necesar gest: sa multumesti ! Nu suntem prin natura noastra carnala multumitori. Insa, si pentru aceasta virtute crestina trebuie sa ne deprindem. Adaugand la caracterul nostru si multumirea suntem in procesul desavarsirii care se va incheia cand Il vom veda pe Domnul fata in fata. Ce ne- ar ajuta sa fim multumitori, v- ati intrebat ?
Dezvoltam atitudinea multumitoare prin:

• Cunoasterea DATATORULUI.
Fratii mei, binecuvantarea nu vine de nicaieri, ci vine de sus, “..coborandu- se de la Tatal luminilor…” (Iacov 1: 17). Cei mai multi nu realizeza de catre cine sunt binecuvantati ! Poate vei zice ca priceperea este generatorul tuturor lucrurilor pe care le ai, dar la urma urmei aceasta pricepere cine ti- a dat- o, nu tot Tatal luminilor ? Poate crezi ca prin banii pe care ii ai detii tot ceea ce detii, dar cine te- a ajutat sa- i castigi ? Spune azi cu deplina incredere….SUNT BINECUVANTAT DE DOMNUL ! Facand lucrul acesta nu iti mai multumesti tie, ci Ii multumesti Lui.
• Constienta BINECUVANTARILOR.
Aici este vorba de un lucru destul de trist: sa nu vezi ca esti binecuvantat. N- ati vazut prea multi de felul acesta ? N- ati vazut prea multi care se intreaba, de ce n- am cutare si cutare lucru, desi au atat de mult ? Sa retinem cu totii ca de sus vin daruri bune si desavarsite ! Tot ceea ce primim de la Dumnezeu este suficient si perfect. El nu doar ca da, dar o face fiind caracterizat de calitate. La Sarbatoarea multumirii sa ne lasam convinsi de faptul ca Dumnezeu ne- a binecuvantat pe toti mai mult decat este necesar.
 
• Consecventa MULTUMIRII
Ar fi atat de putin sa- I spunem Domnului “Multumesc “ doar din cand in cand, sporadic. Un mod de a fi se formeaza atunci cand in fiecare zi mai contribui cu cate ceva la ceea ce ti- ai propus. Adica, azi sa fiu mai multumitor decat ieri si maine mai multumitor decat azi. Sa- mi dezvolt atitudinea de multumire, sa se vada ca a fi recunoscator este o practica nu ceva ce mi se impune. Pavel declara: “…In totul si pretutindeni m- am deprins…” Apostolul si- a consolidat un mod de viata multumitor, care trebuie sa fie insusit de fiecare om.
Ce oportunitate aleasa, sa ne bucuram de ce avem si sa- I multumim lui Dumnezeu pentru toate !
Pastor Ioan Cocirteu