“Drept răspuns Isus a zis: “Nu știți ce cereti…” Matei 20: 22
Libertatea de a cere ce vrem de la Dumnezeu, nu este și garanția ca întotdeauna cererile noastre sunt si bune. În prima instanta, poate le socotim bune, dar mai apoi ele se dovedesc a fi de-a dreptul rele și greșite pentru viata noastră. Poți sa ceri cate ceva care nu-ți trebuiește și care în timp poate sa devina mai degraba o povara decât un ajutor. Poți sa ceri lucruri cu potențial de pericol pentru viata ta. Sunt ca o bomba cu ceas….Poți sa ceri chiar cate-o nenorocire. Bineînțeles ca ea nu arata a fi asa dintr-un început, dar devine pe parcurs. Da intr-adevar, sa ceri și sa nu știi ce ceri.
Într-o astfel de situație apare rolul bun, decisiv și salvator al Aceluia care semnează și parafeaza cererile noastre. El le triaza, face selecția și pe multe dintre ele le respinge, nu ni le aproba. Acțiunea aceasta este dovada dragostei lui Dumnezeu pentru noi. El nu ne respinge cererile pentru a-și arata mărimea, ci pentru a ne proteja pe noi. El vede în perspectiva și spune: “Asta nu-i bine pentru el….”, “Vreau să-l păzesc de ce i se poate întâmpla…Nu-i dau ce cere…” Nu doar ca ne protejează, dar ne și testează capacitatea de răspuns la ce primim sau nu primim. Uneori suntem mai rai decât copiii. Ne supărăm ca n-am primit ce am cerut. Poate însă “jucăria aceea” ne face rău. Se poate vorbi și despre o anumita formare a noastra în cereri. Ne amână răspunsul la cerere ca sa dezvolte în noi capacitatea de stăruință. Prin ea vom dovedi cat de urgenta și importanta este cererea noastră.
Dragi prieteni, cererile bune sunt întotdeauna după voia lui Dumnezeu, nu după voia noastră. Putem spune: “Doamne, eu asta vreau, dacă este și în voia Ta, implineste-mi dorința.”
Așadar, îndrăzniți sa cereti…nu oricum și nu orice, ci numai în voia lui Dumnezeu !