Biserica Baptista Nr. 2 exista pentru a fi vocea lui Dumnezeu catre comunitatea de oameni in mijlocul careia am fost asezati. Credinciosii si necredinciosii trebuie sa auda ce spune Dumnezeu pentru sfinti si pentru pacatosi. Asumandu- ne un asemenea obiectiv inalt, avem sacra datorie sa auzim si sa transmitem mai departe adevarurile clare si pline de putere ale Cuvantului lui Dumnezeu. Misiune realizabila atata vreme cat suntem Inradacinati in Cuvant.

Biserica Baptista Nr. 2 urmareste sa- i creasca pe cei credinciosi si sa- i castige pe cei nemantuiti in vederea dobandirii cerului. Nevoia modelelor de traire, vorbire si gandire este tot mai stringenta in aceste vremuri, drept pentru care cea mai puternica forta modelatoare, forta Scripturii, trebuie sa plamadeasca chipul lui Hristos in noi. Privind la El, vom invata cum sa avem un caracter si comportament cristic. Calauzirea si inspirtatia spre aceasta, va fi doar atunci cand suntem Inradacinati in Cuvant.

Biserica Baptista Nr. 2 doreste sa- L sarbatoreasca pe Dumnezeu de fiecare data cand sta cu inchinare inaintea Lui. Casa de rugaciune este Casa lui Dumnezeu unde trebuie sa se intample numai ce vrea Dumnezeu. Imnologia duhovniceasca si rugaciunile facute cu credinta nu pot fi inlocuite de nimic. Predicarea cu autoritate ocupa un loc prioritar in tot ce inseamna oferirea de hrana sanatoasa pentru Turma lui Hristos. Toate acestea vor genera inchinarea in duh si in adevar. Tintim cu totii aceasta cota inalta daca suntem Inradacinati in Cuvant.