FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Pășim cu bucurie într-un nou an.  Și acest lucru îl privim ca pe un frumos cadou pe care l-am primit din partea lui Dumnezeu.  Întrebarea firească în fața anului 2017 e care sunt provocările acestuia pentru mine și dacă voi face față acestora.  Sau ce înseamnă pentru mine acest an nou? El poate însemna continuitate, sau poate un sfârșit sau, de ce nu, un nou început. În fața acestor necunoscute eu ce ar trebui să fac? Să le ignor sau să mă îngrijorez?  Să mă bucur sau să plâng?  Să mă las cuprins de pesimism sau exaltat de optimism? Sunt doar eu și viitorul meu, incert, nesigur, în ceață. Cu siguranță, dacă rămân singur cu planurile mele am toate șansele să rămân în ceață.

Șansa mea, și în anul 2017, se numește Dumnezeu. În fața provocărilor acestui an, am să mă încred în Dumnezeu și mă voi baza pe credincioșia Sa. Îi voi cere permisiunea și puterea ca lucrurile bune din viața mea să le duc la bun sfârșit. Îi voi cere lumină și călăuzire pentru noi oportunități dar în același timp și puterea de a accepta că unele lucruri vor putea avea un sfârșit. Și acest sfârșit poate însemna un nou început fie in istorie, fie in veșnicie.

În anul nou iau pentru mine promisiunea pe care o face Dumnezeu prin gura profetului Isaia 46: 4 “Până la bătrânețea voastră Eu voi fi același, până la căruntețea voastră vă voi sprijini. V-am purtat,și tot vreau să vă mai port, să vă sprijin și să vă mântuiesc.”. Drag cititor, ce vei face tu in fața provocărilor anului 2017?

Eu vă doresc tuturor un an sub protecția și binecuvântarea lui Dumnezeu.

La mulți ani!

Cu dragoste și deosebită considerație,

diacon Daniel Fărcuț