FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Prin mila şi harul Lui Dumnezeu iată-ne ajunşi din nou şi în acest an în prag de sărbătoare.Şi parcă,am fi într-o întrecere cu noi înşine, începând cu anii ’90 ,în fiecare an startul sărbătorii este declanşat tot mai devreme .

Atmosfera Crăciunului e prezentă în marile pieţe, săli de spectacole şi nu în ultimul rând în hipermarketuri. Startul cumpărării cadourilor a fost dat de oferta magazinelor ce vând produse electronice şi electrocasnice . Continuă în mod tot mai agresiv oferta magazinelor cu produse de lux, vestimentaţie,cosmetice şi apoi vârful piramidei este încununat de oferta magazinelor alimentare cât şi a celor ce oferă produse turistice.Oamenii, fascinaţi de oferte,consumă cu entuziasm,se bucura de oferte ,şi tot mai caută fericire şi împlinire.Nu e rău.Da, atmosfera Crăciunului trebuie să fie caracterizată de entuziasm şi bucurie,îmbibată de iubire şi plină de fericire . Numai că entuziasmul celor mai mulţi scade când se uită la suma din cont, bucuria dispare când apar defecte ascunse la produsul obţinut, iar fericirea se topeşte în faţa neajunsurilor şi dorinţelor neîmplinite.

Dragi români, nu vă lăsaţi păcăliţi ! Fiţi înţelepţi! Alegeţi să fiţi fericiţi.Ieşiţi din atmosfera Crăciunului şi intraţi în atmosfera Cerului.

În zilele de sărbătoare care urmează, lumea creştina sărbătoreşte întruparea Fiului Lui Dumnezeu, naşterea Lui Isus Christos în Betleemul din Iudeea. Dumnezeu a dăruit omenirii pe unicul Său Fiu, ca expresie a iubirii eterne. Dumnezeu a devenit şi om, şi s-a oferit pe sine fiecărui om ca unică şansă de salvare, de mântuire, de fericire autentică şi veşnică.

Primiţi cu iubire în inimile voastre şi în casele voastre pe Isus, Darul iubirii divine care aduce cu sine pace, bucurie, iubire şi fericire autentică, independentă de mediul material.

Lăsaţi-vă cuprinşi de entuziasmul corului de îngeri care lăudau pe Dumnezeu în noaptea sfântă şi cântaţi “laudă Lui Dumnezeu”.Bucuraţi-vă împreună cu păstorii de mântuirea pe care v-a oferit-o Dumnezeu în Isus, Fiul Său.

Lăsaţi ca fericirea oferită de Dumnezeu în Christos Isus să vă însoţească în fiecare zi a vieţii voastre .

“Sărbători fericite! ” Cu dragoste şi aleasă preţuire!

Diacon Daniel Fărcuţ