FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Christos, Paştele nostru

 

Suntem in preajma sărbătorilor pascale şi acest lucru se observă cu lejeritate privind la freamătul din pieţe şi hipermarketuri.

Parcă toţi sau, mă rog, aproape toţi, suntem injectaţi cu adrenalină, ceea ce determină o mişcare aiuritoare, o agitaţie infernală, o alergare continuă. Tot românul caută, cântăreşte (oare mai cântăreşte?), cumpără şi cară cu o poftă colosală. Din buletinele de ştiri aflăm că unii sociologi au încercat o măsurătoare a fenomenului şi, exprimat în cifre, el inseamnă miliarde de euro.

Oare cine sunt cîştigătorii? Dar pierzătorii? E posibil să fie toţi alergătorii câştigători?

Sau mai degrabă să fim pierzători cu toţii? Şi acest lucru fără să ne dăm seama, fără să fim capabili să cuantificăm pierderea.

Dragi creştini! Haidem să ne amintim ceea ce ştim deja. Sângele mielului jertfit de paşte a avut darul de a-l determina pe îngerul morţii sa cruţe pe întâii născuţi ai evreilor ce stăteau la adăpostul lui. În acest timp, în fiecare casă a egiptenilor era jalea decesului tuturor întâilor născuţi. Din acea dată orice întâi născut evreu era închinat Domnului sau răscumpărat.

Sîngele mielului sacrificat vorbea evreului despre dreptatea dar şi despre dragostea lui Dumnezeu pentru poporul ales, despre iertare, răscumpărare, curăţie şi eliberare, mântuire.

În zilele acestea să ne amintim cu bucurie de faptul că Isus Christos, Mielul lui Dumnezeu, Singurul născut din Tatăl, venit în lumea noastră, a împlinit din dragoste şi de bună voie tot planul lui Dumnezeu pentru mîntuirea tuturor celor care cred în El.

Să ne dorim ca sărbătoarea aceasta să-L cinstească pe Dumnezeu Fiul care s-a jertfit în locul nostru. Şi astfel noi am fost cruţaţi, izbăviţi de moarte veşnică şi păcat, puşi deoparte pentru Dumnezeu, închinaţi Domnului.

În aceste zile, să înălţăm Numele Isus Christos, Paştele nostru, care a biruit iadul, păcatul şi moartea pentru noi. “Christos a murit! Ba mai mult, El a înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi.” Rom. 8:34

În aceste zile de sărbătoare putem fi câştigători dacă şi numai dacă în tot ce suntem, în tot ce gândim şi spunem, în tot ce facem, în toate acţiunile noastre stăm la adăpostul sângelui Domnului Isus.

Christos a înviat!

Cu dragoste şi aleasă preţuire, diacon Daniel Fărcuţ