FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

CONTEAZĂ MUNCA MEA PENTRU DUMNEZEU?

Dumnezeu a rânduit munca pentru om ca ceva bun. Înainte să-i dea lui Adam o soție sau un copil, chiar înainte de a-l îmbrăca pe Adam, Dumnezeu i-a dat o slujbă. „Domnul Dumnezeu a luat pe om și l-a așezat în grădina Edenului ca s-o lucreze și s-o păzească” (Gen. 2:15).

Dumnezeu consideră munca un lucru demn de a fi pus într-o poruncă: „Șase zile să lucrezi, iar în ziua a șaptea să te odihnești” (Ex. 34:21). Nouă ne place a doua parte a versetului și lucrăm cu gândul la sfârșitul de săptămână. Dar punerea accentului pe ziua de odihnă ne-ar putea face să pierdem din vedere porunca de a munci: „Șase zile să lucrezi.” Fie că lucrezi acasă sau la piață, munca ta contează înaintea lui Dumnezeu.

Și munca ta contează și pentru societate. Avem nevoie de tine! Orașele au nevoie de instalatori. Națiunile au nevoie de soldați. Se strică lumina de semnalizare la mașină. Se rup oase. Avem nevoie de oameni care să le repare pe primele și să le pună la loc pe celelalte. Cineva trebuie să crească copiii, să-i educe sau să-i îngrijească pe bătrâni.

Dacă muncești din greu și ești ocupat toată ziua, Îl imiți pe Dumnezeu. Creatorul Însuși a lucrat în primele șase zile ale creației. Domnul Isus a spus: „Tatăl Meu lucrează până acum și Eu, de asemenea, lucrez” (Ioan 5:17). Cariera ta îți consumă jumătate din viață. Nu ar trebui în același timp să-L promoveze pe Dumnezeu? Acele patruzeci sau șaizeci de ore pe săptămână nu sunt tot ale Lui?

Biblia nu încurajează munca în exces sau dependența de serviciu pentru a putea mai apoi cumpăra calmante. Dar Dumnezeu îi cheamă pe cei care sunt sănătoși să se îngrijească de „grădinile” pe care li le dă El. Dumnezeu cinstește munca. Așadar, cinstește-L pe Dumnezeu prin munca ta.

„Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl” (Col. 3:17).

Orice faceți! Deci, orice faci, fă ca și cum Domnul Hristos ar fi Cel care te pontează sau îți supraveghează munca sau îți aprobă proiectul.

Apoi, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru locul tău de muncă, pentru purtarea Lui de grijă, pentru ocazia de a împărtăși dragostea Lui cu oamenii din jur…

Indiferent ce ai face.

Pastor Ioan Cocîrțeu