FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

DA, NOI CREDEM BIBILIA !

Sunt multe motivele pentru care Biblia trebuie crezută. Iată câteva dintre ele:

Alcătuirea ei. Biblia a fost compusă într-o perioadă de peste șaisprezece secole de către patruzeci de autori, având o temă centrală unică. Este scrisă de soldați, ciobani, învățați și pescari. Începe cu singuraticul Moise aflat în pustia Arabiei și se sfârșește cu Ioan, solitar pe insula Patmos. A fost redactată de regi în palate, de ciobani în corturi și de întemnițați în închisori.
Patruzeci de autori, majoritatea necunoscuți unii pentru alții, care au scris în diferite țări și în trei limbi diferite. Ar fi fost posibil ca acești autori să realizeze o carte care să aibă o singură temă dacă nu ar fi existat în spatele lor o singură minte, un singur autor? Biblia este remarcabilă prin compoziția ei.

Valabilitatea ei. Este cea mai publicată carte din istorie. De câteva sute de ani rămâne în topul vânzărilor. A fost tradusă în o mie două sute de limbi de o mulțime de traducători. Bibliile au fost arse de dictatori și interzise de tribunale, dar Cuvântul lui Dumnezeu merge înainte. De foarte multe ori s-a încercat distrugerea definitivă a ceea ce reprezintă Cuvântul scris a lui Dumnezeu, dar de fiecare dată invincibilitatea lui s-a dovedit a fi un mare adevăr. Biblia este remarcabilă prin durabilitatea ei.

Profeția ei. Pe paginile Bibliei tale sunt scrise peste trei sute de profeții împlinite referitoare la viața lui Hristos. O biografie substanțială a fost scrisă despre Domnul Isus cu cinci sute de ani înainte de nașterea Lui. Vă imaginați cum ar fi dacă același lucru s-ar repeta în zilele noastre? Ce-ar fi dacă am găsi o carte scrisă în anul 1900 care să conțină profeții referitoare la două războaie mondiale, o mare criză economică, o bombă atomică, asasinarea unui președinte american? Ce părere am avea despre o astfel de carte? Nu-i așa că am avea încredere în ea?
Apostolul Pavel spune că Biblia este „de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire” (2 Tim. 3:16).

Câteva sfaturi practice:
Aplică principiile fidelității în căsnicia ta și ai să vezi că vei avea un cămin fericit.
Aplică principiile onestității la școală și ai să vezi să vei reuși.
Aplică principiile iertării în relațiile tale și vei vedea că vei avea mai multă pace.
Aplică principiile corectitudinii în exercitarea profesiei tale și vei vedea cum înaintezi.
Aplică Biblia și vei avea parte de satisfacții

Pastor Ioan Cocîrțeu