FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

DESPRE TREBUINȚELE SOCIETĂȚII

Poporul fiecărei nații formează națiunea însăși. Român lângă român sau români alături de români formează România. N-ar trebui vreodată să ne plângem că suntem români, nici n- ar trebui să ne lăudăm prea tare. Nu e o problemă de autocompătimire și nici de supraevaluare, ci de responsabilitate. N-am avut libertatea să decidem noi să fim ceea ce suntem, Dumnezeu a ales pentru noi. Categoric nu a greșit !

Ceea ce văd este nevoia urgentă de a pricepe cu toții ce ne trebuiește. Aici sunt multe de spus. Vis a vis de toate acestea fiecare dintre noi trebuie să ne raportăm într-un mod activ. Să le observăm, să le schimbăm și să le implementăm. V-aș sugera câteva ”trebuințe” la români:

1. RECONSIDERAREA SPIRITUALITĂȚII AUTENTICE
Ne-au demonstrat-o multele situații din Europa, Dumnezeu nu poate fi scos în afara socității. Fără El ne va stăpâni anormalul pe toate planurile. Fără El binecuvântarea va rămâne doar teorie. Fără El ne vom ucide unii pe alții, ne vom dezumaniza și vom funcționa fără să putem fi opriți spre atingerea haosului și anarhiei. Dumnezeu trebuie să fie recunoscut la toate nivelurile societății. Românii trebuie să dezvolte relații de credință și încredere cu Dumnezeu. Biserica trebuie să fie o voce clară a lui Dumnezeu pentru autorități. Școala românească trebuie să reîmbrățișeze adevărurile Bibliei ! Doar așa va fi speranță pentru România !

2. REDEFINIREA CLASEI POLITICE
Guvernarea și guvernanții sunt rânduiți de Dumnezeu. Nu putem exista fără conducere omenească-ea este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele nostru. Libertatea ne-a dat marele drept de a vota oamenii pe care îi dorim să ne conducă. Cum alegem ? Ce alegem ? Aici este nevoie de oameni cu teamă de Dumnezeu și cu dragoste de oameni. Dregători care au demonstrat că și-au pus tot potențialul uman în slujba semenilor. Cinstiți, harnici, responsabili, educați, oameni capabili să gândească legi prin care Romnânia să fie apreciată la nivel mondial. Să ne izbăvească Dumnezeu prin ei de corupție, de hoție, de minciună, de demagogie !

3. REDESCOPERIREA POTENȚIALULUI UMAN
Suntem în stare de mult, dacă ne vom aprecia la justa valoare. Suntem în stare de bine, dacă ne unim scopurile pentru binele acestei țări. Suntem în stare de schimbare, dacă împreună ne vom afirma demnitatea de fi oameni care gândesc, decid și acționează ca și cetățeni respectabili. Mă gândesc la potențialul pe care-l avem în domeniul informaticii, priceperea în domeniul construcțiior, valorile din domeniul medical, etc. Toate acestea și multe altele ne dau motive de apreciere reciprocă și stimă din exterior. E la locul ei întrebarea : ”Ce putem face pentru această țară ?”

4. REAFIRMAREA RELAȚIILOR FAMILIALE
Familia este motorul societății, ea propulsează națiunea. Puterea ei este puterea nației. Slăbiciunea ei este slăbiciunea nației. Avem nevoie de căsătorii legitime unde soții trebuie să-și iubească soțiile și unde soțiile trebuie să fie supuse soților. Copiii trebuie să-și cinstească părinții și părinții trebuie să-și disciplineze copiii. Nu poate fi sacrificat nimic, dar absolut nimic din ce este al familiei. România trebuie să arate o altă față în relația cu celula de bază a societății. E bine venit timpul petrecut cu familia, e la locul lui consumul în copiii familiei, e de așteptat climatul spiritual în familie. Tendințele moderne în materie de relații în familie dăunează grav sănătății societății !

5. REEVALUAREA CARACTERULUI INDIVIDUAL
Aceasta- i o problemă foarte grea pentru că are de-a face cu fiecare personal. Ce fel de om sunt ? Nu vecinul, nu colegul, nu ruda, ci eu. Sunt un om de caracter ? Serios, de cuvânt, transparent, cu respect ? Marea trebuință a societății noastre este schimbarea de la fiecare în parte. Să mă gândesc ce ar trebui schimbat la viața mea ? Nu cumva sunt și lucruri care nu mă califică ? Cel mai bun șablon de verificare pentru calitatea caracterului este Biblia. Nimeni nu a vorbit mai bine despre cum ar trebui să fie omul decât Dumnezeu ! El ne-a gândit cum ar trebui să fim. Orice diferență dintre proiect și noi trebuie corectată !

Binecuvintează Doamne România !

Pastor Ioan Cocîrțeu