FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

EMANUEL

“…şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi ).” Isaia7: 14

Frumos nume. Cu autoritate, cu istorie, cu relevanță în toate veacurile şi teritoriile lumii. Dictat din cer pentru a-L identifica pe cel mai mare Om-Omul Isus Hristos. În acest nume este şi putere, şi speranță, şi bucurie. Tot ce omul are nevoie este dat de Emanuel, pentru că Emanuel înseamnă “Dumnezeu este cu noi”.
Prezența despre care vorbim, e una unică. E o prezență activă, binefăcătoare şi suficientă. Poate cineva să-şi dorească mai mult decât atât? Ce să mai pui lângă “Dumnezeu este cu noi” ? Nimic !
Dragi prieteni, frați și surori în Hristos Domnul, vreau să vă încurajez spunându-vă ce poate fi Emanuel pentru fiecare dintre noi.
Când treceți prin cele mai teribile momente al vieții, când simțiți că totul se frânge în voi și sub voi, când poate e mai de dorit să pleci de pe pământ decât să rămâi, aduceți-vă aminte de Emanuel, Dumnezeu este cu noi. E acolo ca să-ți întindă o mână, să-ți spună o vorbă, să te şlefuiască prin necaz ca să devii un briliant. Nu uitați: Emanuel e ajutor !
În seama cui am putea pune toate reușitele şi realizările noastre ? De n-ar fi fost Domnul de partea noastră era vreo izbândă? Apropo, ştiți că a te şi bucura de toate acestea e un har ?
Împlinirea şi recunoştința față de orice dar bun şi desăvârșit e ceva tot mai rar. Cine trăiește cu Emanuel nu are cum să confunde binefacerile Lui. Respectivul om știe de unde vin şi apreciază ce a primit. Nu uitați: Emanuel e bogăție !
Viața e mult mai mult decât ce se vede, ce se experimentează aici pe pământ. Adevărată viață trece dincolo de mormânt. Nădejdea legată de ea trebuie să fie ancorată în Cineva. Emanuel nu este doar pentru aici şi acum, ci şi pentru atunci şi acolo. Te întreb: “Pe cine contezi ?” Decide să nădăjduieşti în El. Nu uitați: Emanuel e viitor !
Felicitări părinți pentru un aşa nume frumos dat copiilor voștri. Fiți binecuvântați voi toți cei ce purtați numele Emanuel şi Emanuela.

Pastor Ioan Cocîrțeu