FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

EŞTI GATA DE SĂRBĂTOARE ?

Orice sărbătoare presupune o anumită găteală a ei. Nu-i normal ca din obositorul tumult de ieri să treci în frumosul sărbătorii de azi. Nu se face ca să rămâi cu aceleași straie vechi din zilele obișnuite şi pentru zilele de sărbătoare. Nimeni nu-și lasă așezământul fără nici o amprentă de sărbătoare. În toate cele vrem să plusăm. Decorăm casa, pregătim mâncarea, stabilim vestimentația și multe altele de felul acesta. Să fie doar atât ? E de ajuns ? Vă spun că nu ! Toate cele de mai sus e bine că sunt, dar nu înseamnă totul și mai mult decât atât, nu acestea sunt cele mai importante. E însă mult mai mult de atât !

Stimați prieteni, dragi credincioși din Timișoara și din România, vreau să vă sugerez câteva întrebări pentru meditație….
-în ce măsură ți-ai umplut mintea cu adevărurile Scripturii ca să știi ce și pe cine sărbătorești ?
-roagă-te lui Dumnezeu să poți sărbători cu o inimă curată și fără duplicitatea lui Irod. Nu se poate intra în sărbătoare cu răutate, cu fățărnicie, cu egoism, cu duh de răzbunare.
-ai un plan pentru a dărui din toate câte ai primit ? Gândește-te la necăjiții din jurul tău și fă-le un dar la sărbătoarea Celui mai mare dar.
-ce vrei să primești ? În zilele acestea se oferă cadouri de la cele mai mici până la cele mai mari. Orice e bun când e dăruit cu dragoste. Dorește-ți bucurie, pace și mântuire împreună cu Acela care le poate da cu desăvârșire !
-cum te-ai gândit să te închini ? Trebuie să o faci ! Împreună cu alții închinarea are forță și farmec. Nu sta acasă, mergi la biserică !
-ești suficient de degajat de provocările comerciale și de larg consum ca să nu fii istovit de sărbători ? Nimic nu trebuie să consume vigoarea din noi mai mult decât sărbătorirea Domnului Isus. De te vei simți obosit că ai cântat, că ai slujit, că ai predicat, că te-ai închinat….bine va fi !
-cum îți e familia ? Sunt cuprinși de esența sărbătorii ? Caută să-i influențezi prin ajutorul pe care Domnul este gata să ți-l dea !

Vă doresc o pregătire potrivită pentru sărbători,

Pastor Ioan Cocîrțeu