FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail
,,Redescoperind familia biblică”
Păstor Ioan Cocîrțeu
 
Partea a XV-a: Familia evlavioasă
Pasaj biblic: 1 Samuel 1:1-27
 
Familia evlavioasă iubește prezența la Casa Domnului. Familia evlavioasă demonstrează că îl iubește pe Dumnezeu și că simte nevoia de a sta în părtășie cu Domnul și cu frații.
Pericolul este atunci când familia începe să absenteze din Casa Domnului.
Familia trebuie să dea la o parte orice piedică și să fie prezentă la Casa Domnului.
 
1. În familia evlavioasă se poate vedea loialitate în cămin. Se vede cinste, loialitate și sinceritate între cei doi.
a. Elcana a manifestat loialitate față de Ana prin faptul că a iubit-o și a mângâiat-o. 1 Samuel 1: 8
Între Elcana și Ana nu a existat dezacord ca și părinți. Elcana a manifestat acord în a închina Domnului copilul, cu rugăciunea ca El să îl primească și să îl binecuvinteze. 1 Samuel 1: 23, 24
Elcana ca soț era loial cu angajamentele de credincioșie ale soției lui.
Elcana și-a investit viața în propria familie și a rezolvat problemele apărute.
b. Ana a investit și ea în propria familie indiferent de circumstanțele grele prin care a trecut. Ana nu a încercat să evadeze din mijlocul situaților grele, ci a făcut tot ce este mai bun pentru a rezolva situațile.
Căsătoria și familia sunt o investiție de o viață și trebuie să investim în familie, indiferent de circumstanțele grele care apar.
Ana a investit în familie și în ciuda disperării. Planurile lui Dumnezeu pentru Ana au fost desăvârșite. Dumnezeu a vrut să o impresioneze pe Ana la timpul Lui. Ieremia 29:11
Să investim în viața de familie indiferent de “greul nostru”. Descurajarea nu este motiv ca o familie să se destrame, ci este motiv ca cei doi să investească mai mult pentru binele familiei.
 
2. În familia evlavioasă se vede și fermitate în credință în orice vreme.
a. Elcana a avut o prezență regulată la Casa Domnului și a luat cu el toată familia ca să se închine Domnului. 1 Samuel 1: 3
Închinarea era motivul special al prezenței lor la Templul Domnului.
Să venim la Casa Domnului cu scopul de a ne închina.
b. Familia a fost importantă pentru Ana, dar în acelaș timp și credința a fost importantă pentru ea. Credința Anei a fost o credință personală, profundă și practică. 1 Samuel 1:11; 1 Samuel 2:1-11
Ana a avut o relație profundă cu Domnul și se încredea în El pentru satisfacerea tuturor nevoilor ei. Ana a crezut că imposibilul din viața ei, Dumnezeu îl poate face posibil. Acest fel de credință întotdeauna este onorată de Domnul.
 
3. În familia evlavioasă se poate vedea și responsabilitate pentru viitor.
a. În familia evlavioasă se vede responsabilitate pentru viitor prin durata angajamentului. Elcana a fost responsabil pentru Ana, iar Ana a fost responsabilă și și-a ținut promisiunea dându-l pe Samuel Domnului.
b. În familia evlavioasă se vede responsabilitate și prin creșterea copiilor în temere de Domnul.
Samuel a devenit un mare om a lui Dumnezeu și națiunea lui Israel a fost binecuvântată pentru foarte mult timp, deoarece Ana și-a împlinit promisiunea și a investit în lucrarea Domnului.
 
Sursa la care poate fi accesată predica http://adm.infoo.tv/vod/ vineri-20032015-seara-20-mar- 2015