FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Hristos a inviat !

Invierea Domnului Isus Hristos reprezinta piatra de temelie a credintei crestine. Fara nici un fel de indoiala, evenimentul acesta da sens, valoare si putere crestinismului. Minunea invierii Domnului nostru ne da bucurie, ne captiveaza mereu si ne motiveaza sa traim sub puterea invierii Lui.
Ma gandesc mereu ce- ar fi fost de n- ar fi inviat Hristos? Cu siguranta in cazul acesta pot fi identificate cateva raspunsuri:
Pentru credinciosi- Daca Hristos Domnul n- a inviat, atunci marturia noastra este falsa, credinta noastra este fara continut semnificativ, si asteptarile noastre pentru viitor sunt lipsite de speranta (1 Cor. 15: 13- 19). Daca Hristos n- a inviat, atunci credinciosii care au murit ar fi morti in sensul absolut al cuvantului, fara nici o speranta de inviere. Iar noi care traim suntem vrednici de mila, fiind inselati crezand ca exista o inviere viitoare pentru ei.
Pentru Evanghelie- In pasajul classic, 1 Cor. 15: 3- 8, se spune ca moartea si invierea lui Hristos sunt de prima importanta. Evanghelia se bazeaza pe doua fapte mari: un Salvator a murit, si El traieste. El a murit si a fost inmormantat. El a inviat si a fost vazut. Ap. Pavel a scris in Romani 4: 25 despre acelasi dublu accent: El a fost dat la moarte din cauza pacatelor noastre si a inviat pentru indreptatirea noastra. Fara inviere nu exista Evanghelie.
Penru lucrarea Sa- Daca Hrisots n- a inviat dintre cei morti, atunci, desigur, El n- ar fi viu ca sa faca toate lucrarile Sale de dupa inviere. Lucrarea Sa s- ar fi sfarsit odata cu moartea Sa. Ca urmare, noi n- am avea acum un Mare Preot, un Mijlocitor, un Aparator, un Cap al Bisericii. Mai mult decat atat, n- ar exista o Persoana vie care sa locuiasca in noi si sa ne dea putere (Romani 6: 1- 10).
Sa ne bucuram de un Hristos viu, sa traim pentru un Hristos viu si sa asteptam revenirea Celui viu !
Pastor Ioan Cocirteu