FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Hristos S- a nascut !
“Si a nascut pe Fiul ei cel intai nascut…”
Luca 2: 7a
Iubiti frati si surori in Hristos, iata ca avem parte de harul lui Dumnezeu ca sa putem sarbatori si in anul acesta Intruparea Domnului Isus. Evenimentul acesta a avut loc acum mai bine de 2000 de ani, dar a ramas mereu proaspat in inimile credinciosilor, pentru ca prin el ne- a fost adusa mantuirea. Acesta a fost scopul pentru care Domnul Isus S- a nascut.
Nasterea Domnului Isus ne vorbeste despre o nevoie a omenirii.
Mantuitorul nu ar fi venit pe pamantul nostru daca starea noastra spirituala, relatia noastra cu Dumnezeu ar fi fost una buna. Dimpotriva, Scriptura ne spune ca pe pamant era intunerec si necaz. Oamenii erau in pacat si se indreptau spre moarte. In astfel de conditii, Dumnezeu a decis sa- L trimita in lumea noastra pe Domnul Isus, unicul Sau Fiu ca sa ne rascumpere si sa ne infieze. Asadar, Intruparea nu este o etapa de decor in planul lui Dumnezeu, ci satisfacerea unei nevoi uriase: nevoia de mantuire !
Nasterea Domnului Isus ne vorbeste despre o relatie cu dumnezeirea.
Niciodata n- am fi intrat in legatura cu Dumnezeu, daca n- ar fi venit Dumnezeu la noi prin Isus Hristos. El, Domnul nostru, a deschis universul cunoasterii, al dragostei, al iertarii si al milei dintre cer si pamant. Venind Mantuitorul aici jos, s- a realizat acea pace de care noi ca oameni aveam nevoie- pacea dintre noi si El. In urma acestui maret act Dumnezeul infinit a devenit Taticul nostru. Familia Lui a devenit familia noastra. Ce stie El ne face cunoscut si noua. Mostenirea Lui e pentru noi. Toate acestea prin nasterea Domnului Isus.
Nasterea Domnului Isus ne vorbeste despre o comunitate pe pamant.
Odata mantuiti, suntem asezati in cea mai de dorit comunitate de pe pamant, Biserica. Cel ce S- a intrupat a format- o si a promis ca o va proteja pana cand o va duce in slava. Ea n- ar fi existat fara Capul ei. Insa, EL a venit, a crescut, a iesit in lume ca Mesia si a spus “…Eu Imi voi zidi Biserica Mea…’ Aceasta adunare umana trebuie sa se calauzeasca dupa principiile lui Dumnezeu. Ea Il vesteste pe El si contribuie la largirea Imparatiei lui Dumnezeu aici pe pamant. Intr- o zi glorioasa insa, existenta noastra va fi mutata in cer.
Dragii mei, intelegem noi pe deplin ce ni se intampla prin nasterea Domnului Isus? E rugaciunea mea catre Domnul sa nu ingaduie niciunuia dintre noi sa risipim harul nespus de mare pe care il avem. Golul sufletului nostru a fost umplut, caldura familiei lui Dumnezeu ne este suficienta, iar domnia Lui in viata noastra o acceptam cu cea mai mare bucurie.
Sarbatori fericite !

Pastor Ioan Cocirteu.