FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

MAI EFICIENȚI CA BISERICA PRIMULUI VEAC?
ÎNTRE DA ȘI NU

Generația de creștini în care trăim noi este cea mai bogată din toate timpurile. Suntem conectați, educați și experimentați. Putem ajunge în orice loc de pe Pământ în douăzeci și patru de ore sau putem trimite un mesaj într-o milisecundă. Avem acces la cele mai sofisticate cercetări și la toate descoperirile din medicină. Avem resurse vaste. Cu doar 2% din recolta mondială de grâne, dacă am împărți-o, am putea rezolva problema foamei și a malnutriției la nivel planetar. Există destulă hrană pe planeta noastră pentru a-i asigura fiecărui om, zilnic, două mii cinci sute de calorii. Avem destulă mâncare pentru a-i hrăni pe cei flămânzi.

Și avem destule dormitoare pentru a-i caza pe orfani. Există 145.000.000 de orfani în toată lumea. Doar în cea mai prosperă economie a pământului sunt 236.000.000 de oameni care se numesc creștini. Din punct de vedere statistic, creștinii din toată lumea, fără niciun ajutor din altă parte, ar avea capacitatea de a găzdui toți orfanii din lume.

Bineînțeles că nu pot fi simplificate prea mult aceste probleme teribil de complicate. Politicile îngreunează orice eforturi. Relațiile internaționale sunt tensionate. Oamenii politici corupți împiedică funcționarea sistemelor. Acestea și multe altele sunt de înțeles.

Dar un lucru este foarte clar: cămara este plină. Nu proviziile sunt problema, problema este distribuția. Dumnezeu a dat acestei generații, generației noastre, tot ce avem nevoie pentru a pune capăt suferinței omenești.

Nu informarea este problema, problema este diseminarea. Avem o Biblie completă care conține toate versetele de care este nevoie pentru a-i propovăduii lumii Evanghelia și mijloacele pentru a distribui mesajul pe cale orală, în format electronic și în 3D.

Astăzi, schimbarea trebuie să înceapă de la creștini, așa cum a început acum două mii de ani cu transformarea apostolilor, care au renunțat la tot ce aveau pentru a duce mai departe mesajul Evangheliei.

Noi putem fi, în baza resurselor pe care le avem, mult mai eficienți, trebuie doar să vrem și să fim perseverenți în hotărârea noastră. Potențialul generației noastre va fi un capăt de acuzare în marea zi a Judecății de Apoi. Noi și resursele date spre administrare vom da socoteală în fața Stăpânului de ceea ce am făcut vis a vis de ceea ce eram datori să facem. Iar dacă vom reuși să facem totul, să nu uităm că vom rămâne doar niște robi netrebnice care nu au făcut ceva deosebit, ci doar ce erau datori să facă!

Pastor Ioan Cocîrțeu