FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

MÂNTUIREA PE ÎNȚELESUL TUTUROR

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară , ci să aibă viața veșnică”
Ioan 3:16

DE CE VREA DUMNEZEU SĂ NE MÂNTUIASCĂ?
„Atât de mult a iubit Dumnezeu…” Care sunt părinții care pot să rămână pasivi și să se uite cu mâinile în sân la copilul lor care suferă și este în agonie? Cine poate privi nepăsător cum cei dragi se îndreaptă spre o prăpastie adâncă și să nu îi oprească înainte de a cădea în abis? Dumnezeu ne iubește atât de mult, încât El vrea să ne mântuiască…de legăturile Diavolului, de trăirile lumești, de propria vinovăție. Motivația care Îi conduce toate acțiunile este dragostea…dragostea…dragostea. Și această dragoste este îndreptată spre tine.

CUM NE MÂNTUIEȘTE DUMNEZEU?
„El L-a dat pe singurul Lui Fiu…” O plată anulează o datorie. Un dar potolește mânia. O jertfă se mistuie în locul celui vinovat. Dumnezeu ne mântuiește oferind El Însuși o jertfă, pe propriul Său Fiu, pentru a plăti uriașa datorie a păcatelor noastre, pentru a potoli mânia Lui cea mare provocată de răzvrătirea noastră și pentru a ne despovăra de greutatea vinovăției noastre. O singură jertfă a fost găsită vrednică să achite păcatele tuturor oamenilor din toate timpurile. Hristos Isus Și-a dat viața ca o jertfă perfectă și fără păcat pe cruce.

CE TREBUIE SĂ FACEM NOI PENTRU A FI MÂNTUIȚI?
„Oricine crede în El…” Datoria este prea mare pentru a putea fi plătită. Oricâte fapte bune am face, nu vor fi niciodată îndeajuns. De aceea a făcut Domnul Isus totul în locul nostru, jertfindu-se acum două mii de ani pe o cruce, undeva la marginea Ierusalimului. Ce trebuie să mai facem noi? Să credem. Să credem că Isus a murit pentru mine și pentru tine. Să știm că Dumnezeu este mulțumit și că nota de plată pentru păcatele noastre a fost achitată pe deplin.

CE SE VA ÎNTÂMPLA CA REZULTAT AL MÂNTUIRII?
„Să aibă viața veșnică.” Moartea lui Isus pe cruce a plătit pentru păcatele noastre. Învierea lui Isus din mormânt este promisiunea vieții veșnice. Nu ne mai aflăm în șirul celor condamnați la moarte. Vom fi eliberați pentru a ne bucura de viața veșnică împreună cu Mântuitorul nostru.

Singura întrebare la care nu răspunde Ioan 3:16 este: Tu în ce situație te afli? Tu ai fost mântuit?

Pastor Ioan Cocîrțeu