FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

NEBUNIA NUMITĂ TĂGĂDUIREA LUI DUMNEZEU

„Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!”
Psalmul 14:1

Credința noastră în Dumnezeu nu este doar o încredere oarbă. A crede înseamnă a avea o convingere fermă („Eu cred că acesta este adevărul”), nu doar a spera că ceva este adevărat („Eu cred că echipa națională a Argentinei va câștiga Cupa Mondială”). Credința este siguranța pe care o ai când te afli pe o stâncă solidă. Dar cum poate cineva să ajungă la un asemenea nivel al credinței în Dumnezeu?

SPAȚIUL. Privește bolta cerească. Există două sute de miliarde de stele doar în galaxia Calea Lactee. Există miliarde de galaxii care se extind continuu. Unde este capătul universului? Cum a început totul?

PĂMÂNTUL. Privește creația. Atât de multă diversitate. Atâta frumusețe. Un cerc perfect al vieții. Cum au luat toate ființă? De ce funcționează totul într-o sincronizare perfectă?

ETICA. Privește legile morale. Există un sentiment al binelui și al răului care este împărtășit de oameni din țări diferite și din perioade istorice diferite. Crima a fost mereu considerată un lucru rău. Curajul a fost considerat mereu un atribut al binelui. Cine ne-a programat așa?

BIBLIA. Privește Cuvântul lui Dumnezeu. Cercetează-i înțelepciunea. Trăiește-i întâmplările. Urmărește modul în care a fost păstrat de-a lungul veacurilor. Cum de a rămas acest Cuvânt intact în ciuda atâtor războaie și persecuții.

MORMÂNTUL GOL. Privește învierea. Atât de mulți dintre cei care au mărturisit că L-au văzut pe Domnul înviat au murit cu această mărturie pe buze. Ar fi murit ei pentru o minciună? Sau au crezut că și ei, la rândul lor, vor învia?

ISUS. Privește la El. Niciun alt om, în toată istoria, nu a iscat atâtea întrebări, nu a tulburat atâtea inimi și nu a dat atâtea răspunsuri. Ar putea El să fie, într-adevăr, Acela care a pretins că este?

Dumnezeu nu este un produs al imaginației tale. El întrece cu mult puterea de imaginație a oricăruia dintre noi și El este adevărul.

Pastor Ioan Cocîrțeu