FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

”NU AM TIMP !”
“Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele.” Efeseni 5: 16

Cine nu a rostit expresia aceasta cel puțin o dată până acum ? Se vorbește despre o aşa zisă “comprimare a timpului”…Personal nu cred în ea, datorită marelui fapt că timpul a fost gândit și chiar împărțit în zile şi nopți de Însuși Dumnezeu. Dimensiunea lor a fost stabilită prin creație, aşa că, El este consecvent în standardele Lui. În același timp, se vorbeşte despre o “supraaglomerare a omenirii”. În aceasta cred, și cred cu tărie. Trebuie însă recunoscut faptul că, nu ne aglomerează alții cât ne aglomerăm noi pe noi înşine. O, câte treburi, și răspunderi, și implicări mai impunem propriului trup ?!

Fără îndoială, timpul este unul din marile bunuri ale omului. E atât de important încât atunci când nu-l avem intrăm în panică, iar atunci când îl avem ne cuprinde liniștea. Cum ni-l administrăm ? Fiecare poate răspunde în dreptul lui.

Sfântul Pavel spunea: “Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele.” La ce fel de răscumpărare face referire ? Ce legătură are timpul cu zilele rele ?

Iubiți creștini, stimați prieteni, suntem la capătul istoriei, nu mai avem mult timp. La orologiul universului este “fără cinci”….bate gongul pentru “fix” ! Nu cumva mai sunt lucruri de făcut? Nu cumva e foarte târziu şi noi ne ocupăm de “mărunțișuri”? Când e aşa, le las pe toate celelalte şi mă ocup de cele cu adevărat importante !

Iată câteva :
-Fă-ți timp să ierți, să iubești și să asculți.
-Fă-ți timp să te rogi, să meditezi şi să-L proslăveşti pe Dumnezeu.
-Fă-ți timp pentru copii și pentru partenerul de viață.
-Fă-ți timp să te odihnești şi să te hrănești.
-Fă-ți timp pentru suflet și pentru nevoile lui.
-Fă-ți timp să ajuți, să încurajezi şi să înțelegi.
-Fă-ți timp să investești pentru cer şi pentru ce va fi după moarte.
….lista poate fi continuată…dați-i curs !

Vă doresc zile câștigătoare de timp,
Pastor Ioan Cocîrțeu