FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

OARE M-AM NĂSCUT PENTRU A MĂ ÎNGRIJORA?
Sfaturi pentru cei neliniștiți

Roagă-te, întâi de toate! Întărește-te în interiorul tău ca să îți înfrunți temerile în exterior. „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7).

Liniștește-te. Odihnește-te. „Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El” (Psalmul 37:7). Evaluează problema. Adu-o înaintea Domnului și prezint-o în mod clar.

Acționează. În momentul în care o îngrijorare iese la suprafață, confruntă-te cu ea. Nu o ignora. Nu pierde timp întrebându-te de ce nu te salută vecinul, întreabă-l pe el. Înainte de a diagnostica de unul singur o presupusă boală, mergi la medic. Acționează, nu mocni în interiorul tău.

Alcătuiește o listă cu îngrijorări. Timp de câteva zile, notează-ți gândurile care te neliniștesc. Fă o listă cu toate lucrurile care îți tulbură liniștea. Câte dintre ele au devenit realitate? Împarte îngrijorările pe categorii. Pe baza listei pe care ai făcut-o, vei observa că îngrijorările tale se pot grupa în anumite categorii. Roagă-te în mod specific pentru fiecare.

Concentrează-ți atenția asupra zile de astăzi. Dumnezeu Se îngrijește zilnic de nevoile zilnice. Nu săptămânal sau anual. El îți va da lucrul de care ai nevoie atunci când ai nevoie de el. „Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4:6).

Pornește o ofensivă împotriva îngrijorărilor. Împărtășește ceea ce simți cu câțiva oameni care te iubesc. Cere-le să se roage cu tine și pentru tine.

Permite-I lui Dumnezeu să îți fie îndeajuns. Iată promisiunea Domnului Isus: „Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:32, 33).

Pacea de calitate și de durată este posibilă doar cu Dumnezeu.

Pastor Ioan Cocîrțeu