FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Paradisul nu este promis până la revenirea Domnului Isus. Pacea, bucuria și absența durerii sunt promisiuni care se vor împlini în viitor, nu în prezent. Păcatul este încă în stadiul de epidemie, dar leacul lui Dumnezeu este pe drum.

AMINTEȘTE-ȚI CĂ HRISTOS A PREZIS VEȘTILE RELE. Domnul Isus ne-a avertizat în legătură cu apostazia spirituală, dezastrele ecologice și persecuția la scară globală. El ne-a spus că lucrurile se vor înrăutăți foarte mult înainte de a se îmbunătăți. Și ne-a mai spus că atunci când situația se înrăutățește, „Vedeți să nu vă înspăimântați” (Matei 24:6). Cuvântul folosit de Hristos Domnul pentru „înspăimântați” este unic, un termen pe care nu l-a mai folosit cu nicio altă ocazie. Acesta are sensul de „a boci, a se tângui cu voce tare”, ca și cum Isus i-ar sfătui pe ucenici: „Nu vă pierdeți cumpătul când se întâmplă lucruri rele.”

DACĂ HRISTOS POATE PREZICE O PROBLEMĂ, EL POATE SĂ O ȘI REZOLVE. Același Dumnezeu care are puterea omniscienței (a ști totul de fiecare dată) are și puterea omniprezenței (a fi prezent peste tot) și a omnipotenței (a avea toată puterea). Această trinitate este invincibilă. Orice problemă devine prea mică în umbra lui Dumnezeu.

FII LINIȘTIT, ESTE ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI ȘI ÎNCEPUTUL NOULUI ÎNCEPUT. În Matei 24:8, Isus numește aceste provocări durerile nașterii. Durerile nașterii trebuie să se producă înaintea unei nașteri. În timpul acesta mama se concentrează asupra rezultatului final, momentul în care își va ține în brațe bebelușul ei frumos. Ea știe că durerile nașterii nu durează o veșnicie și că ele sunt semnalul care anunță un nou început în viața ei. Calamitățile și catastrofele sunt durerile pământești care trebuie să aibă loc înainte de nașterea în lumea cea nouă.