FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Primăvara este anotimpul cel mai aşteptat şi este socotit de cei mai mulţi dintre noi ca fiind cel mai frumos şi fascinant .În acest anotimp natura parcă se trezeşte la viaţă. Tot felul de fiinţe, de gâze încep să ne invadeze mediul, fiecare specie cu rolul său esenţial în ecosistem.

Primăvara schimbă filmul alb-negru şi toate nuanţele de gri într-un film viu colorat. Explozia de culoare ne încântă vederea , ne binedispune şi ne invită la mişcare. În fiecare primăvară suntem fascinaţi de explozia de energie, de modul minunat în care firicelul plăpând şi firav al plantelor îşi face loc şi apoi inundă şi acoperă roca tare, colţuroasă, ce pare atât de neprietenoasă, dar este necesară vegetaţiei care urmează să oxigeneze aerul pe care-l respirăm.

Primăvara ne şopteşte fără vorbe ceea ce ne spune Scriptura, si anume  că “tinereţea şi zorile vieţii sunt trecătoare ” .

Primăvara, ne răscolesc amintirile şi, cu plăcere, ne amintim de frumuseţea tinereţii. Cu nostalagie ne amintim de potenţialul uriaş de energie de care dispuneam, de multitudinea şi complexitatea acţiunilor în care eram implicaţi. Cu bucurie ne amintim de acele idei cărora le-am dat formă şi consistenţă, de obiective atinse, de realizări şi ţeluri împlinite .

Primăvara aceasta am înţeles încă o data că ieri am fost şi eu tânăr. Astăzi sunt bătrân, dar nu-i nimic, nu mă tem şi nu ma plâng, privesc cu încredere viitorul: mâine voi fi veşnic tânăr.

Dragi creştini, dacă aţi constatat că v-aţi irosit viaţa, doar astăzi mai aveţi timp să îndreptaţi lucrurile. Pocăinţa e şansa reabilitării. Zacheu a înţeles acest lucru şi nu a ezitat. El poate deveni modelul nostru de pocăinţă, modelul de succes al celor care vor să-şi asigure un viitor veşnic neschimbător în împărăţia Cerurilor.

Dragi tineri, voi astăzi vă consumaţi primăvara vieţii voastre. E important ce faceţi cu viaţa voastră, responsabilitatea vă aparţine în întregime.

În consecinţă, stabiliţi-vă obiective, faceţi proiecte, împliniţi-vă scopul. Fiţi creativi şi activi în propria viaţă, dar şi în viaţa familiei, a bisericii şi a societăţii în care trăiţi.

Nu puţeti da vina pe mediul amorf şi ostil în care trăiţi. Priviţi la firicelul firav al plantei ce îşi face loc şi îşi împlineşte scopul şi în această primăvară.

Tinere. fă-ţi loc şi împlineşte-ţi menirea. Tu dispui de un potenţial uriaş de energie, de posibilităţi nebănuite, de un izvor nesecat de înţelepciune şi putere.

Dumnezeu vrea să se exprime în tine şi prin tine.Tot ce trebuie să faci e să fii de acord cu Dumnezeu care vrea fericirea ta de azi, de mâine şi de toată veşnicia. Dragi tineri, bucuraţi-vă în această primăvară împreuna cu Dumnezeu, trăindu-vă viaţa împreună cu El şi pentru El, acesta-i secretul succesului şi al fericirii pentru voi.

Dumnezeu să binecuvânteze tinerii de ieri, de azi şi de mâine.

 

Diacon Daniel Fărcuţ