FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Sfânta Scriptură II prezintă pe Dumnezeu în cea de a şasea zi a creaţiei implicat activ şi efectiv în modul cel mai deplin cu putinţă.

Astfel, l-a plămădit pe om din ţărâna pământului, în forma căruia şi-a “turnat” chipul (Gen. 2:7) aşa că omul a devenit un suflet viu ce se asemăna cu Creatorul său (Gen. 1:26). In aceeaşi zi, sub privirile pline de bucurie şi uimire ale lui Adam, Dumnezeu i-a făcut omului o grădină, mediul perfect în care să trăiască fericit şi împlinit.

Iar apoi l-a şcolarizat şi l-a investit cu responsabilităţi, sarcini şi reguli de bună practică într-un mediu ecologic desăvârşit. Spre prânz, l-a supus pe om la testul inteligenţei, examen pe care omul l-a trecut cu brio, dând dovadă de o mare capacitate intelectuală, inventivitate, discernământ şi raţionalitate desăvârşite ( Gen. 2:19,20).

In timp ce omul îşi făcea somnul de amiază, Dumnezeu şi-a desăvârşit opera creării omului şi din una din coastele acestuia a făcut-o pe femeie ( Gen. 2:21,22). Apoi l-a trezit pe om din somn şi l-a supus la testul emoţiei. Plin de bucurie şi cu mare satisfacţie omul a exclamat: “Ea se va numi femeie…” Şi femeie s-a numit pentru că omul era în acord cu planul conceput de Dumnezeu (Gen. 2:22)

Pe data de 8 Martie mare parte din poparele lumii sărbătoresc o zi a femeii. Zi în care multe femei, nu toate, primesc multă atenţie, respect, admiraţie…
E frumos? E corect ? E suficient? E…!

Femeie e numele generic al soţiilor, mamelor şi în viitor al copilelor noastre. In acest nume e încorporat un destin, multă responsabilitate, o capacitate enormă de dragoste şi emoţie, sensibilitate, inventivitate, sacrificiu şi putere de muncă alături de omul din care, pentru care şi în completarea căruia a fost făcută.
Stimate doamne ! Sfânta Scriptură vă invită să vă păstraţi locul, rolul şi scopul în creaţia lui Dumnezeu, în societatate şi în familie pentru că numai aşa veţi putea fi împlinite şi fericite.

Aşadar, alegeţi să fiţi soţii credincioase ca şi Sara, fiţi mame eficiente în educaţia copiilor ca şi Iochebed, fiţi credincioase şi predaţi-vă în slujba lui Dumnezeu ca şi Maria, mama DomnuluiIsus. Şi dacă mai aveţi timp şi energie fiţi implicate social ca şi Tabita, iar în familie fiţi mereuca şi Maria şi Marta bucurându-vă de nobilul statut de femeie.

Dumnezeu să binecuvânteze femeile din Casa Sa!

Diacon Daniel Farcut