FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

TIMPUL PETRECUT ZILNIC CU DUMNEZEU

Un timp petrecut în liniște cu Dumnezeu este asemănător cu o întâlnire cu cineva foarte drag. Iată câteva indicii care să te ajute să mergi la această întâlnire specială cu Dumnezeu.

Stabilește un timp și un loc regulat. Alege un interval orar în programul tău și un colțișor în lumea ta și pune-le deoparte pentru Dumnezeu. Un loc familiar îți va aduce aminte de sentimente similare pe care le-ai experimentat înainte cu Dumnezeu. Neapărat trebuie să te simți în toată libertatea ta acolo.

Cât timp ar trebui să aloci? Atât cât ai nevoie. Prețuiește calitatea mai degrabă decât cantitatea. Timpul petrecut de tine cu Dumnezeu ar trebui să dureze destul de mult pentru ca să Îi poți spune ce vrei și pentru ca El să îți poată spune ce vrea.

La această întâlnire ar trebui să aduci o Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu, scrisoarea Lui de dragoste pentru tine. Poate că nu-L vei auzi pe Dumnezeu vorbindu-ți cu voce tare, dar poți auzi ce are El de spus prin acest etern dialog cu omenirea.

De asemenea, ai nevoie de o inimă ascultătoare. Nu uita îndemnul lui Iacov: „Dar cine își va adânci privirile în legea desăvârșită, care este legea slobozeniei, și va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui” (Iacov 1:25). Ascultă-L pe Iubitul sufletului tău. Nu da din cap și nu te preface doar că auzi. Când mergi la o întâlnire cu cineva, persoana respectivă are nevoie să știe că tu ești serios. La fel și Dumnezeu.

Așa cum nu ai lipsi de la o întâlnire cu o persoană iubită pe motiv că ești prea ocupat, asigură-te că întâlnirea ta cu Dumnezeu este notată în calendar și fă tot ce îți stă în putință ca să rămână ceva special.

Pastor Ioan Cocîrțeu