FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Diacon_Daniel_FarcutCu ceva timp in urma a trebuit sa cumpar pentru gospodarie un aparat de uz casnic si astfel am inceput sa caut acest aparat in magazinele de specialitate. Intr-un magazin am intrebat unul dintre specialists care ofereau produsele: De ce acelasi aparat cu functii similare, cu dimensiuni si estetica aproape similare au un pret atat de diferit? Raspunsul lui a fost prompt si fara ezitari.Numele marcii face diferenta. Deci numele defineste prestigiul producatorului, seriozitatea acestuia, respectul fata de sine si de consumator, ceea ce garanteaza o calitate superioara. Dar cu regret constatam ca sunt comercializate produse sub un nume de prestigiu insa fabricate “pe vapor”, a caror calitate te vor dezamagi in prima zi de folosinta.

Cu un numar de ani in urma omul se bucura de statutul de fiu al lui Dumnzeu prin creatie. El reprezenta cu cinste chipul lui Dumnezeu pe pamant, demnitatea, slava, responsabilitatea lui pe pamant erau asemanatoare cu a lui Dumnezeu, pentru ca sufletul omului era din Dumnezeu si nu era atras de pacat. Prin neascultare de Dumnezeu, omul si-a pierdut slava, autoritatea, dreptul de a reprezenta pe Creator, calitatea de fiu si accesul la partasia cu cerul, raiul, pomul vietii… De atunci si pana astazi omul incearca sa-si reconstruiasca imaginea si sa-si cladeasca un nume care sa atinga cerul. “Haidem sa ne zidim o cetate si un turn al carui varf sa atinga cerul si sa ne facem un nume.” (Gen. 11:4)

Dupa mii de ani, istoria turnului Babel se repeta cu fiecare natiune. Omul isi doreste un nume si o pozitie care sa atinga cerul insa toate eforturile lui sunt zadarnice si sortite esecului. Istoria adevereste cu prisosinta acest fapt.Nu uita ca Dumnezeu ,in dragostea Sa, iti ofera ceea ce sufletul tau doreste. “Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu” (1 loan 3:1). Tatal te numeste. EI ofera sansa celui mai inalt nume, numele care atinge cerul.

Fiul prin venirea Sa in lume si lucrarea Harului savarsita pe crucea Golgotei te face fiul lui Dumnezeu. “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in numele Lui le-a dat dreptulsa se faca copii ai lui Dumnezeu ” (loan 1:12).Duhul Sfant prin locuirea Sa in noi ne asigura de relatia noastra cu Tatal “Dumnezeu ne-atrimis in inima Duhul Fiului Sau, care striga “Ava”, adica “Tata”!” (Galateni 4:6)

Dragul meu, daca te-ai intors la Dumnezeu cu pocainta, crezi in suficienta jertfa a luiDumnezeu pentru mantuirea ta si asculti de vocea Duhului Sfant ce iti vorbeste prin Scriptura,atunci tu porti cel mai inalt nume posibil pentru un om, acela de fiu al lui Dumnezeu !

Diacon Daniel Farcut