FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

Eu m-am născut şi am crescut la câmpie unde, dacă păşeşti spre orizontul care se îndepărtează cu fiecare pas, totul este aproape gol şi pământul pare plat, iar cel mai înalt punct înseamnă cerul cu bolta înstelată.

Când am vizitat pentru prima dată o regiune muntoasă am crezut că dacă ajung pe primul pisc voi atinge cerul. Mare mi-a fost amăgirea când am ajuns în vârful unui deal şi am văzut că undeva în apropiere era un munte mai înalt şi mai departe un pisc şi mai înalt şi am înţeles foarte curând că dacă aş alerga de pe un vârf pe altul tot n-aş atinge cerul. Pentru om, cerul este şi rămâne punctul de referinţă, dorinţa neîmplinită, locul pe care nu-1 poate atinge prin efort uman. Cu cât omul a urcat mai sus, din toate punctele de vedere ale dezvoltării sale, cu atât cerul pare a fi si mai sus, deci de neatins doar prin capacităţile şi înzestrările sale de acum.

Acum imaginaţi-vă că Fiul Lui Dumnezeu, unicul Fiu din Tatăl este numit cu un nume mai presus de cer. (Fii. 2:9-11)

Este un lucru perfect normal ca Acela care era împreună cu Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Duhul Sfânt atunci când cerul a fost imaginat iar mai apoi creat de El, să fie numit, să poarte un nume mai înalt decât orice loc şi orice fiinţă creată de El.Această persoană care era Dumnezeu şi a devenit şi om în acelaşi timp, Isus, a fost aclamat ca împărat al împărăţiei Lui Dumnezeu în ziua de Florii. Aceeaşi Persoană a căruinume este mai presus decât orice se poate atinge, Isus, a fost batjocorit şi apoi răstignit învinerea Paştelui.

Cel care poartă cel mai înalt nume. Isus a murit în locul întregii raseadamice, oferind posibilitatea mântuirii pentru fiecare om. (1 loan 2:2 ; Romani 3:25,26)Cel care poartă numele ce defineşte cea mai înaltă poziţie din univers a biruit iadul,păcatul şi moartea şi sade la dreapta scaunului de domnie al Lui Dumnezeu (F.A. 7:56) acum vrea să fie Mântuitorul, Domnul şi Dumnezeul tău. (loan 20:28,31)Dragi prieteni, Domnul Isus este singurul nume care poate să ofere mântuirea. (F.A. 4:12)

Stimaţi creştini, dacă în această zi doriţi să aclamaţi Persoana care poartă cel mai înaltnume care se poate numi, atunci “Oricine rosteşte Numele Domnului să se depărteze defărădelege” (2 Tim. 2:19).

Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă primească închinarea şi slujirea.

Diacon Daniel Fărcuţ