FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

,,Redescoperind familia biblică”
Păstor Ioan Cocîrțeu

Partea a VII- a: ,, Unitatea în familie”
Pasaj biblic: Matei 19:4-6

În cadrul familiei, cei doi trebuie să fie una în Domnul. Geneza 2:24
Cele trei dimensiuni ale unității în familie sunt:

1. Unitatea fizica – Viața intimă din familie este un dar de la Dumnezeu atunci când se consumă conform cu voia Lui. Doar în cadrul căsniciei, viața intimă aduce împlinire.Viața intimă în afara căsniciei aduce durere și ruină pentru tot restul vieții. Să fugim de păcatul curviei.1 Corinteni 6:9-11; Evrei 4:13

2. Unitatea psihică– În cadrul familiei trebuie să existe comunicare. Dacă nu există comunicare între cei doi nu se realizează unitatea gândurilor. Cei doi trebuie să își asculte partenerul de viață, să își controleze cuvintele tăioase.Cei doi trebuie să se aprecieze unul pe altul în cadrul căsătoriei.Cei doi trebuie să trăiască în prezent în cadrul căsătoriei.Fii atent ce spui, cum spui, când spui și de ce spui pentru a contribui la unitatea din familie.Cele trei nevoi ale omului: nevoia de a fi iubit, de a fi respectat și de a fi apreciat trebuie împlinite în cadrul familiei.În cadrul căsătoriei trebuie implicat Dumnezeu ca să existe compabilitate chiar și la nivel psihic.

3. Unitatea spirituală– Dacă nu există dimensiunea spirituală în familie tottimpul se va simți un minus în cadrul familiei.Trebuie să ne iubim unii pe alții cu sacrificiu și să ne slujim unul pe altulcu dragoste.În cadrul familiei trebuie să fie consolidat altarul rugăciunii, altarul Cuvântului, altarul postului, altarul dedicării pentru El și să fie iubită Casa Lui.

Sursa la care poate fi accesată predica: http://adm.infoo.tv/vod/vineri-31102014-seara-31-oct-2014