FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

“Am mai vazut sub soare ca in locul randuit pentru judecata domneste nelegiuirea, si ca in locul randuit pentru dreptate este rautate.” Eclesiastul 3: 16

Oare numai eu ? Stiu ca si tu ! Numai o data ? Nu, ci de mai multe ori ! Vreti sa schimbam starea lucrurilor ? Sa stiti ca nu o sa putem !
Iti aduci aminte de vremurile in care tu invatati, erai chiar bun, ii aratai pana si lucrarea de control colegului de banca, iar el lua 10 si tu luai 9 ? Cum te-ai simtit cand poate mai ieri, bonusul care trebuia sa-ti revina tie, “s-a dus” spre colegul de servici ? Ce spui despre anumite drame, intamplate sub ochii nostri, in care vinovatii sunt liberi, iar fiinta draga sufletului tau este sub glie ?
Ce putem spune…nedreptatea este la ea acasa pe pamantul acesta ! Suferim din pricina ei ! Plange copilul in urma nedreptatii, face recurs adultul in urma nedretatii, ameninta angajatul in urma nedreptatii, traieste deceptii indragostitul in urma nedreptatii…ce sa mai zici… e trist, dar adrvarat.
Dragi prieteni, va incurajez sa nu va pierdeti cumpatul. Exista o lume a dreptatii, lumea de dincolo de stele, e lumea lui Dumnezeu. Acolo, El insusi garanteaza dreptatea pentru toti, dar pana atunci cateva observatii care ne pot linisti in fata nedreptatii din aceasta lume. Sunt modeste, dar din inima…
-nedreptatea poate fi testul lui Dumnezeu pentru tine. Cum raspunzi ? Intr-un fel anume, Hristos Isus a fost marele nedreptatit. Invata de la El !
-nedreptatea iti perfectioneaza rabdarea, poate chiar te duce spre indelunga rabdare. Nu uita, cine rabda pana la sfarsit va fi premiat. Nu de oameni, ci de Dumnezeu !
-in nedreptatea ta, fa tot ce poti ca sa-ti arati dreptatea. Fa-o legal, moral si crestineste, iar mai apoi lasa totul in seama Domnului. Nu trece dincolo de ce-ti revine tie !
-dezaproba nedreptatea si da-ti silinta sa o indepartezi din toate anturajele tale. Nu o vei starpi, dar ii vei diminua puterea. Azi un pic, maine si mai mult.
Va las in aceeasi lume a nedreptatii, cu speranta ca ii vom rezista, fiind tot mai mult, si tot mai mult, promotorii dreptatii !