FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail

EŞTI GATA DE SĂRBĂTOARE ?

Orice sărbătoare presupune o anumită găteală a ei. Nu-i normal ca din obositorul tumult de ieri să treci în frumosul sărbătorii de azi. Nu se face ca să rămâi cu aceleași straie vechi din zilele obișnuite şi pentru zilele de sărbătoare. Nimeni nu-și lasă casa fără nici o amprentă de sărbătoare. În toate cele vrem să plusăm. Punem pe noi costumul cel bun, la cei care se poate costumul nou, luăm şi cozonac pe lângă prăjitură, băuturile răcoritoare să fie cât mai multe şi cu gusturi cât mai diverse, salate, garnituri, produse tradiționale românești, prăjituri și înghețată. Oh, oh, câtă binecuvântare !
Să fie doar atât ? E de ajuns ? Vă spun că nu ! Toate cele de mai sus e bine că sunt, deşi acelaşi trup şi acelaşi stomac ne slujește. E însă mult mai mult de atât !
Dragi prieteni, vreau să vă sugerez câteva întrebări pentru meditație….
-în ce măsură ți-ai umplut mintea cu adevărurile Scripturii ca să știi ce și pe cine sărbătorești ?
-roagă-te lui Dumnezeu să poți sărbători cu o inimă curată şi fără duplicitatea lui Irod. Nu se poate intra în sărbătoare cu răutate, cu fățărnicie, cu egoism, cu duh de răzbunare.
-ai un plan pentru a dărui din toate câte ai primit ? Gândește-te la necăjiții din jurul tău şi fă-le un dar la sărbătoarea Celui mai mare dar.
-ce vrei să primești ? În zilele acestea se oferă cadouri de la cele mai mici până la cele mai mari. Orice e bun când e dăruit cu dragoste. Doreşte-ți bucurie, pace şi mântuire împreună cu Acela care le poate da cu desăvârșire !
-cum te-ai gândit să te închini ? Trebuie să o faci ! Împreună cu alții închinarea are forță şi farmec. Nu sta acasă, mergi la biserică !
-eşti suficient de degajat de provocările comerciale şi consumeriste ca să nu fii istovit de sărbători ? Nimic nu trebuie să consume vigoarea din noi mai mult decât sărbătorirea Domnului Isus. De te vei simți obosit că ai cântat, că ai slujit, că ai predicat, că te-ai închinat….bine va fi !
-cum îți e familia ? Sunt cuprinși de esența sărbătorii ? Caută să-i influențezi prin ajutorul pe care Domnul este gata să ți-l dea !
Vă doresc o pregătire potrivită pentru sărbători,

Pastor Ioan Cocîrțeu